måndag 4 maj 2009

YGL-Gruppen

Tjena Klassen!

Idag har vi börjat med det nya ämnet, och vår grupp fick YGL (Yttrandefrihetsgrundlagen). Jättekul, vi har valt att redovisa för högstadiet på Tunaskolan, med målgruppen högstadieklasser. Vi kommer redovisa detta arbete genom en informativ teater, där vi spelar ett par scener - fryser skådespeleriet och pratar på en kort stund om det som vi precis såg.

Vi kommer även spela in det, så ni kommer få se det som högstadieeleverna får se. Dock får ni inte se det live, utan ni får nöja er med inspelat.

Idag scensatte vi rollerna, vi kommer arbeta som en tidningsredaktion där Göran (Mattias) är chefredaktör och ansvarig utgivare som hamnar i skiten. Vi började även researcha och kolla upp vad YGL egentligen står för - så vi har något att stå på när vi ska upp på scenen och informera.

Allt för nu, och missa inte Jessicka imorgon på morgonen, då kommer hon och informerar om vilka som får följa med till Stockholm och hämta priset till Aquila.

1 kommentar:

  1. Det här ser superbra ut. Det var en suverän idé det där med att göra en redoviisning för högstadieklass. Kanske man kunde välja redaktionen för Tunabladet http://webnews.textalk.com/se/view.phtml?id=893 de har ju också vunnit lilla journalistpriset vad jag vet.

    SvaraRadera